Expert legt uit hoe Action zijn producten zo goedkoop kan aanbieden

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Het is altijd druk als je naar Action gaat. De winkelketen slaagt er in zijn producten tegen een zeer goedkope prijs te verkopen. Maar hoe doen ze dat?

“Action was heel lang een regionale speler in Nederland”, verklaart Gino Van Ossel - Retail expert van de Vlerick Business School aan Redactie24. “Tot een grote financieringsvennootschap dat overgenomen heeft. Ze hebben het overal uitgerold, zowel in Nederland als de rest van de Europa. “

In de beginfase hanteerde Action altijd dezelfde manier om aan goedkope producten te komen. “Toen ze nog niet zo groot waren deden ze vaak aan partijenhandel”, legt Van Ossel uit. “Dat betekent dat je uit een faillissement of wat dan ook, een container opkoopt. Zo kon je dan tandpasta aan een goedkope prijs krijgen. Nu zijn ze daar te groot voor geworden. De grote merken zijn dan ook acties en productvarianten gaan ontwikkelen.”

"Doordat ze zo groot zijn kunnen ze zelf goedkope producten laten ontwikkelen"

Intussen hebben ze bij Action ook nog een andere manier gevonden. “Wat ze ook doen is als ze een product nodig hebben, met bijvoorbeeld een leverancier uit Azië contact opnemen. Stel dat ze een parasol willen die maar 20 euro mag kosten. Dat is heel weinig en dus gaan ze kijken hoe ze die parasol op een andere manier kunnen ontwikkelen.”

“Ze werken dan met minder grondstoffen. Ook de hoeveelheid is belangrijk. Doordat ze zo groot zijn geworden kunnen ze dingen goedkoop krijgen of laten ontwikkelen. Dat is de manier waarop zij werken.”

Tags action