Folder van Aldi zet kwaad bloed: “Schandalig dat ze het Vlaams ondersteboven gedrukt hebben”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

De reclamefolder van Aldi zorgt voor heel wat ophef in ons land. In Wallonië heeft met een Nederlandstalige versie in de mailbox gekregen en in Vlaanderen kreeg men een Franstalige versie.

Het levert supermarktketen Aldi heel wat kritiek op. Veel Vlamingen vinden dit absoluut niet kunnen, zo staat te lezen bij Sudpresse.

In Aalst heeft inwoner Jan contact opgenomen met burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) om aan te kaarten dat zo’n folder van Aldi écht niet kan. Maar de man kreeg nog geen reactie.

“Ik vroeg me af hoe de burgemeester denkt over een Franstalige versie van die reclamefolder op ons grondgebied”, klinkt het. “Nee, ik heb nog geen antwoord van hem gekregen.”

"Fout bij de drukker"

“Dat die folder van Aldi in twee talen gedrukt is dat kan mij in feite niet veel schelen maar dat ze het Vlaams ondersteboven gedrukt hebben dat is er voor mij over”, luidt het bij nog iemand anders.

Veerle Baeyens van N-VA wilde er meer over weten. ”Ik heb contact opgenomen met de regioverantwoordelijke van Aldi”, reageert ze op Facebook. “En dit is te wijten aan een menselijke fout bij de drukker. Het is dus eenmalig en een vergissing.”

Tags aldi