Geen prettig nieuws: "Ook kerstshoppen zal dit jaar anders moeten"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Door het coronavirus zal de eindejaarsperiode niet zoals normaal verlopen, en ook het kerstshoppen moet dus anders, zegt Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum.

"Nu de Sint in het land is, naderen ook de eindejaarsfeesten. Een periode die voor vele mensen gepaard gaat met de aankoop van cadeautjes. Velen maken er zelfs een uitje naar de stad van", stelt Stevens.

"Ook het kerstshoppen zal dit jaar jammer genoeg anders verlopen dan we gewoon zijn. We moeten bij onze zoektocht naar het geschikte cadeau rekening houden met de aanwezigheid van het virus in onze samenleving."

Online shoppen

"Momenteel zijn de niet-essentiële winkels nog gesloten. Dit betekent echter niét dat we moeten wachten tot de winkels weer openen om onze aankopen te doen, integendeel zelfs. Vele winkels bieden hun producten of cadeaubonnen online aan. De bestelde producten kunnen dan in alle veiligheid worden afgehaald of thuis geleverd worden. Door dit jaar onze eindejaarscadeaus online te kopen, vermijden we binnenkort overvolle winkelstraten. We doen hierbij een oproep om bewust te kiezen voor lokale handelaars", aldus Stevens.