Jobstudente bij Albert Heijn in tranen: 'Hoofddoek afdoen of vertrekken'

door: STS
Moslima moest hoofddoek afdoen bij Albert Heijn
Afbeelding bron: TV Oost

Een meisje van 17 jaar dat als jobstudente aan de slag mocht bij een vestiging van supermarktketen Albert Heijn in Dendermonde, is door de manager van het filiaal voor het blok gezet: ze moest haar hoofddoek verwijderen, of ze mocht er niet langer werken.

Shahad Khouder mocht na een succesvolle sollicitatie aan de slag als jobstudente, maar al snel liep het mis. "Toen ik mijn uniform en mijn kluisje ontving, kreeg ik op een heel botte manier te horen dat ik mijn hoofddoek moest afdoen", getuigde ze voor de camera's van TV OOST.

"Ik heb besloten om het niet te doen, want ik vind uiteindelijk dat mijn geloof belangrijker is dan een studentenjob. Ik heb mij omgekleed en ben naar buiten gestapt."

Droomjob

"Ik heb mijn tranen moeten inhouden. Het was midden in de kantine gebeurd, waar alle medewerkers bij stonden. Ik stapte buiten en kreeg sms'jes en e-mails van Adecco dat mijn kandidatuur niet aanvaard was. Binnen een minuut was mijn droomjob weg", aldus Khouder.

Albert Heijn houdt er nochtans een beleid op na dat religieuze tekens toelaat. Volgens TV OOST handelde de filiaalmanager wellicht dan ook op eigen houtje. Na de feiten nam de supermarktketen contact op met Shahad. Dat telefoongesprek verliep constructief, maar toch wil het meisje er niet meer gaan werken.