Klant tikt Lidl op de vingers: "Stop ermee, de mensen walgen ervan!"

door: STS
Lidl
Afbeelding bron: Photonews

Een klant van Lidl heeft via sociale media kritiek geuit op de supermarktketen. Die maakt volgens de man te veel reclame.

De man, Peter genaamd, sprak Lidl erop aan via de Facebookpagina van de Duitse discounter.

"Mensen van Lidl: een blaadje in de bus, twintig keer reclame op de radio en veertig keer op een avond reclame op tv. Dat moet toch handenvol geld kosten, en wees eerlijk: de mensen walgen van reclame op tv", schrijft hij.

"Rustig een programma of een film bekijken is er niet meer bij, want je wordt elk kwartier onderbroken voor een hoop nutteloze reclame."

"Ofwel twijfelen jullie aan de kwaliteit van jullie producten, en moeten jullie wel reclame maken. De beste reclame is nog steeds tussen de mensen onderling, en niet die veel te dure en verstorende reclame op tv."

"Dus stop daarmee, en gebruik dit geld om jullie producten wat goedkoper te maken in de winkel, dáár hebben de mensen wat aan, en dan zullen ze zelf wel reclame maken."

De klantendienst van Lidl reageerde als volgt: "Bedankt voor het delen van je visie over onze reclamestrategie. Ik geef deze door aan mijn collega's, de makers en de planners van deze campagne. Ze zijn er desalniettemin in geslaagd om te blijven kleven. Maak er gezellige feesten van."