Opmerkelijke getuigenissen over solden: "Bloes duurder verkocht dan ervoor"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Niet iedereen heeft er evenveel vertrouwen in dat je goede zaken kan doen tijdens de solden. Dat blijkt uit een rondvraag bij onze lezers.

Fraude bij solden is een gekend probleem. Eentje dat staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker gaat aanpakken (lees er hier meer over).

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Heb je al mooie deals gescoord in de solden? Of vind je de prijzen niet anders dan tijdens het jaar?"

"De prijzen zijn zoals gewoonlijk. Wat je wel kan tegenkomen, is dat je iets in solden koopt, thuis de prijs aftrekt en dan ziet dat de prijs eronder lager is dan de soldenprijs", schrijft Freddy.

"Ze verdubbelen eerst de prijs en dan zetten ze er '-50%' op. En dan denk je: wauw, ik heb een koopje gedaan", zegt Brenda.

"Met gelijk welke solden zijn geen zaken te doen. Bedrog ten top, dat is zeker. Te veel betalen doe je altijd", stelt Eddy.

"Ik heb een mooie deal gescoord: ik ben thuisgebleven en heb mij niet in het zak laten zetten bij de helft van die bedriegers", laat Bruno weten.

"Ik zag zaterdag op de markt dat een bloes nu duurder verkocht werd dan voor de solden", laat Marleen weten.

"Als ik iets nodig heb, ga ik het kopen in de solden. Anders ga ik niet speciaal. De prijzen zijn ok, maar ik ben toch met schoenen buiten gestapt die niet in de solden waren", schrijft Ivonne.

"Zeker en vast goede koopjes gedaan. Wachten loont echt de moeite", zegt Annie.

"Mijn superkoopje was een een thermos, in de kringwinkel. Voor een honderdste van de nieuwprijs: 1,5 euro in plaats van 155 euro. En ze werkt nog perfect", laat Krista weten.

"Hier in Deinze is er een winkel waar een jas voor de solden goedkoper was dan na de solden, ondanks zoveel procent korting", schrijft Jacques.