Test-Aankoop onthult: In deze supermarkten zijn prijsstijgingen het hoogst

door: STS
prijsstijging in supermarkt
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De prijzen in de supermarkt zijn de jongste tijd flink gestegen. Maar bij welke supermarkt laten de prijsstijgingen zich het meest voelen?

Test-Aankoop zocht dat uit en kwam aan de hand van 4.000 producten tot de conclusie dat de prijzen tussen maart 2021 en maart 2022 gemiddeld met 4,51% gestegen zijn.

Bij Lidl (+7,98%) en Aldi (+6,38%) zijn de prijsstijgingen het hoogst. Bij Cora voelen klanten de stijgingen het minst, met een toename van 2,16%.

Bij Okay betaal je 5,47% meer dan een jaar geleden, bij Spar 4,91% meer en bij Carrefour 4,81% meer.

Bij Colruyt (+4,31%), Delhaize (+4,19%), Albert Heijn (+3,52%) en het eerder genoemde Cora zitten de stijgingen onder het marktgemiddelde.

"Aldi en Lidl verkopen weinig nationale merken en wij volgen deze niet in onze maandelijkse vergelijking. Dit zou kunnen verklaren waarom, in vergelijking met de gemiddelde prijsstijging, de prijsstijgingen bij die twee supermarkten hoger zijn dan bij andere supermarkten die meer nationale merken verkopen", schrijft Test-Aankoop.

De consumentenorganisatie komt tot de conclusie dat wie een mix van huismerken en nationale merken koopt, het goedkoopst af is bij Colruyt en Albert Heijn. Wie prefereert om huismerken te kopen, kan het best zijn inkopen doen bij Lidl en Aldi.