Marco Borsato helder bij ‘De Cooke & Verhulst Show’: Om die reden maakte ik het nummer ‘Hef Je Glas’

door: WVDS
Marco Borsato
Afbeelding bron: Play4

Marco Borsato is terug muziek aan het maken. ‘Een Moment’ ging nog helemaal over het pijnlijke verhaal van zijn scheiding van zijn vrouw Leontine. Met ‘Hef Je Glas’ horen we al een andere sfeer opborrelen.

Marco geeft bij Gert Verhulst en James Cooke aan dat hij dit lied heeft gemaakt naar aanleiding van het moeilijke coronajaar. “Je ziet hoe lang de horeca dicht is geweest en hoe moeilijk die het gehad hebben.”

“En ook het feit dat je zelf behoefte hebt om te zien dat het glas half vol is en niet half leeg. We willen gewoon met familie en vrienden proosten en plezier hebben. We verlangen naar het oude en het nieuwe normaal. Het gewoon gezellig hebben met elkaar.”

In Nederland zijn de maatregelen nog strenger dan bij ons. “We hebben net wat verruiming gekregen. Een terrasje mag terug tot acht uur ‘s avonds open. Ik heb zelf nog geen terrasje gedaan, maar ik ben dat wel van plan. Ik heb net een oproep geplaatst zodat mensen hun leukste kroegje of terrasje kunnen nomineren en dan kom ik daar tappen.”