Verrassend: Zo gaan zonnepanelen in de toekomst eruitzien

door: STS
Zonnepanelen
Afbeelding bron: Pixabay

De technologische ontwikkelingen staan niet stil en dat geldt ook op het gebied van zonnepanelen. In de toekomst zullen ze er heel anders gaan uitzien.

De volgende generatie zonnepanelen zal niet alleen veel efficiënter zijn, waardoor er minder nodig zijn, ze zullen ook lichter zijn en zullen je woning een andere look geven dan nu het geval is.

Dat lichter maken kan als volgt gebeuren. "Met één van de nieuwe technieken die gebruikt worden, worden de zonnecellen, gemaakt van silicium, verpakt in een lichtgewicht kunststof-folie. Het gebruik van het zwaardere glas en aluminium is dan niet altijd meer nodig", schrijft RTL Nieuws.

In de toekomst zullen zonnepanelen ook op gebogen daken geplaatst kunnen worden, dankzij een nieuw materiaal met het mineraal perovskiet.

Dé grote nieuwigheid wordt echter de integratie van zonnecellen in gebouwen, zoals in een dakpan, in een tegel of in een muur. "Dat kan als een gekleurd paneel, egaal of met een bepaald patroon, wat je maar wil."

In Nederland gaat de overheid meer dan 300 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van de nieuwste technieken voor zonnepanelen en zonnecellen.