Automobilisten worden gewaarschuwd: "Dan kan je wagen niet meer starten"

door: STS
Autopech
Afbeelding bron: Photonews

Wie met de auto op vakantie gaat en een dieselwagen bezit, moet goed opletten. Een klein probleem kan ervoor zorgen dat je wagen niet meer start, zo waarschuwt VAB.

"We willen reizigers die met een dieselwagen rijden graag waarschuwen om het AdBlue additief tijdig bij te vullen", laat de mobiliteitsorganisatie weten. "Want wie zonder AdBlue valt, kan niet meer starten."

"Normaal wordt het niveau van het reservoir nagekeken bij de onderhoudsbeurten, maar het gebeurt wel eens dat de vloeistof opgeraakt voor het volgende onderhoud."

"Het AdBlue-verklikkerlichtje gaat bij de meeste auto's branden als de wagen nog zo'n 2.400 kilometer kan rijden. Meestal verloopt de waarschuwing in stappen, waarbij de kleur van het waarschuwingslampje telkens wijzigt."

"Wie naar het zuiden rijdt, bolt al snel duizend kilometer en als het reservoir dan niet tijdig bijgevuld wordt, kan de auto niet meer starten."

"De voorbije jaren zagen we bij VAB-Pechverhelping de dossiers met betrekking tot AdBlue-problemen - met uitzondering van coronajaar 2020 - elk jaar toenemen. Nochtans is het verstandig om AdBlue zo snel mogelijk bij te vullen nadat het lichtje is gaan branden. Je kan dit perfect zelf doen."

Tags vab diesel