Deze zware verkeersinbreuk kan je zelfs in de gevangenis doen belanden

door: PMN
Politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

Het is uiteraard de bedoeling om je aan de verkeersregels te houden in het verkeer. Helaas zijn er dagelijks heel wat bestuurders die toch één of andere overtreding maken. Dit kan je duur te staan komen.

Na een ongeval gebeurt het dat er vluchtmisdrijf gepleegd wordt. Vanaf het moment iemand wegrijdt om aan de vaststellingen van de politie te ontsnappen, is die strafbaar. Het maakt dan niet uit dat men zich dan later nog aangeeft bij de politie of terugkeert naar de plaats van het ongeval.

Wanneer je vluchtmisdrijf pleegt, zal je altijd voor politierechtbank moeten verschijnen. Veroorzaakte je een ongeval met alleen stoffelijke schade en pleegde je vluchtmisdrijf, kan de rechter je een gevangenisstraf van 15 dagen tot 6 maanden opleggen. De geldboete kan oplopen tot 11.000 euro.

Veroorzaak je een ongeval met gewonden of doden en pleeg je dan vluchtmisdrijf, zijn de straffen nog een stuk zwaarder. Dan kan de gevangenisstraf oplopen tot 2 jaar. Er is een maximum geldboete mogelijk tot 27.000 euro en een permanent rijverbod.