Flitsmarathon lokt heel wat reactie uit: "Dan moeten ze dáár ook meer op controleren!"

door: STS
Flitsen - snelheidscontrole
Afbeelding bron: Photonews

Wie woensdag te snel reed, heeft veel kans om een boete in de bus te krijgen. De politie hield een nieuwe flitsmarathon.

Die ging om 06.00 uur van start en duurde 24 uur. Op 556 locaties werd er geflitst, waarbij in totaal 792.546 voertuigen gecontroleerd werden. 4,23% van de bestuurders beging een snelheidsovertreding.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag aan de lezers wat zij ervan vinden dat de politie opnieuw een flitsmarathon hield.

"Rijden zoals het moet. Dan hoef je niet bang te zijn, simpel", stelt Carine.

"Op plaatsen waar het nodig is: top! Niet op plaatsen waar het enkel en alleen maar te doen is om de jackpot", vindt Filip.

"Ze zouden zich beter bezighouden met dringendere zaken. Ik zeg niet dat ik snelheidsduivels goedkeur, maar dit is een heksenjacht na de invoer van de zone 30", is Peter van mening.

"In deze tijden? Echt, maar dan ook echt erover", vindt Alain.

"Ze zullen zich weer opstellen waar ze sowieso de mensen kunnen pakken. Top van een berg is gevaarlijk, of beneden, of waar de snelheid net verandert. Spijtige zaken, dit heeft niets meer met onze veiligheid te maken", schrijft Christelle.

"Beter een e-bike en e-step marathon houden, want die vliegen door de winkel- en wandelstraten en over de voetpaden", zegt Lisette.

"De max, dat zou elke dag moeten zijn. Volhouden zal wat anders zijn dan", stelt Derek.

"Is nodig op sommige plaatsen, maar triest is dat ze veel flitsen op plaatsen waar geen gevaar is, en enkel om de kassa te vullen", stelt Nancy.

"Beetje vreemd dat de flitsmarathon net samenviel met de staking bij het spoor. Vijf jaar geleden zou het extra hebben opgebracht. Nu gewoon thuiswerk doen en dan boeit het niet wat de vakbonden of politie doen", schrijft Thierry.

"Met de smartphone op de fiets of zelfs te voet, daar mag ook meer controle op komen. Ze rijden of lopen je gewoon omver. En dan spreek ik nog niet over de elektrische voertuigen zoals een step", zegt Patrick.

"Heb ik geen probleem mee, maar dan moeten ze ook de speedpedelecs en de e-steps controleren. Ze focussen zich te veel op de auto's", vindt Robert.

"Heel goed! Zou op onregelmatigere tijden en plaatsen moeten gebeuren. En niet op dezelfde plaatsen, ze moeten zich verplaatsen", is Veronique van mening.

"Heeft weinig met verkeersveiligheid te maken, maar vooral met geldklopperij", stelt Francky.

"Is niets mis mee, mag gerust elke maand gebeuren", vindt Guy.

"Waarom het telkens aankondigen? Doe het gewoon, dat zal meer opleveren", schrijft Frans.