Politie haalt bestuurder uit verkeer na wat hij uitspookte: "Een echte wegpiraat"

door: STS
Politie - arrestatie
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft een ware wegpiraat uit het verkeer gehaald. Hij maakte de straten onveilig en bleek bovendien niet aan zijn proefstuk toe te zijn.

De bestuurder maakte het bont in Brussel en Elsene. Hij werd op 17 oktober 's avonds opgemerkt toen hij aan een rood licht stond.

"Aangezien de bestuurder eerder op de avond al door de straten racete en aan de politie wist te ontsnappen, wilde de patrouille hem aan de kant zetten voor een controle", legt de politie uit.

"De bestuurder duwde echter het gaspedaal in en reed aan onaangepaste snelheid richting Elsene, waar hij onder andere aan de Elsensesteenweg enkele andere weggebruikers in gevaar bracht."

De politie raakte de wagen kwijt, maar later zag een patrouille hem een ondergrondse parkeergarage inrijden. Daar kon de bestuurder opgepakt worden.

"Hij is reeds gekend voor 30 feiten, waaronder 9 feiten die eveneens gelinkt zijn aan onaangepast rijgedrag. Tijdens de controle bleek dat hij aan het rijden was terwijl zijn rijbewijs eigenlijk ingetrokken was. Toch legde hij de inspecteurs een rijbewijs voor. Uit onderzoek zal moeten blijken of dit een vervalst rijbewijs was."

De man moest voor de onderzoeksrechter komen. Die liet hem vrij onder voorwaarden. Zo werd het hem verboden om een motorisch voertuig te besturen, zowel op de openbare weg als op privéterrein. Het onderzoek is nog lopende.

(Archieffoto)