Strenge straf voor bestuurders die hiermee betrapt worden: "Boete tot 20.000 euro"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Bepaalde aanpassingen uitvoeren aan je wagen gaat streng bestraft worden. Dat laat minister van Justitie Paul Van Tigchelt weten.

Het gaat om het maken van verborgen ruimtes in een wagen. Dat wordt door criminelen wel eens gedaan, om zaken verborgen te houden.

"Politie en parket stellen sinds enkele jaren vast dat criminele bendes hun voertuigen uitrusten met verborgen ruimtes om ongezien drugs, wapens of crimineel geld te vervoeren", klinkt het bij de minister.

"Er is zelfs sprake van een gespecialiseerde bedrijfstak in het criminele milieu om zo'n verborgen ruimtes in te bouwen."

"Daarom is het uitrusten of het bezitten van een wagen met een dergelijke verborgen ruimte voortaan strafbaar. Dit zal bestraft worden met een geldboete van maximaal 20.000 euro."

"Wie zo'n wagen in zijn of haar bezit heeft, kan hier een celstraf van zes maanden tot drie jaar voor krijgen. Indien men wagens uitrust met verborgen ruimtes als illegaal beroep of meermaals na elkaar, kan de straf oplopen tot vijf jaar gevangenis."