Zware overtreders uit verkeer gehaald: "Rijbewijs ingetrokken en proces-verbaal opgesteld"

door: STS
Politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

Tijdens een verkeersactie van de politie zijn heel wat bestuurders betrapt op te snel rijden. Enkele bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt.

De politie van zone Limburg Regio Hoofdstad controleerde afgelopen woensdag gericht op snelheid in de Nieuwstraat in Diepenbeek, op de Stevoortweg in Herk-de-Stad en op de Herkenrodesingel in Hasselt.

"764 van de 3.286 bestuurders reden te snel. Een motorrijder reed 132 km/u op een plaats waar 70 km/u de maximumsnelheid is. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken en er werd een proces-verbaal opgesteld."

Voorlopig rijbewijs en onder invloed van alcohol

"Een andere bestuurder, met een voorlopig rijbewijs, maakte rechtsomkeer bij het bemerken van de controle. De persoon zat onder invloed van alcohol achter het stuur. De agenten trokken onmiddellijk zijn rijbewijs in en stelden de nodige processen-verbaal op."

Keuring vervallen

Er werden daarnaast nog heel wat andere overtredingen vastgesteld. "Er werden in totaal negen processen-verbaal opgesteld voor onder andere vervallen keuringen, rijden zonder rijbewijs, drugsbezit, een verboden wapen en gsm-gebruik achter het stuur."

"Verder werden er vijf onmiddellijke inningen opgesteld voor onder andere gsm-gebruik achter het stuur en inbreuken inzake de ladingzekering."

(Archieffoto)