AA Gent komt met bijzonder communiqué en fikse waarschuwing voor eigen mensen

door: CDC
Ivan De Witte
Afbeelding bron: Photonews

AA Gent kwam de laatste weken in het nieuws met enkele pijnlijke uitschuivers. De club reageert nu in een opmerkelijk persbericht. 

De lijst van recente schandalen springt in het oog. Spits Ilombe Mboyo zou een vrouw mishandeld hebben in een Brussels hotel, sportief adviseur Gunther Schepens zou dronken meerdere auto's geramd hebben en algemeen directeur Michel Louwagie wordt genoemd in operatie Propere Handen. 

De groeiende lijst van problematische feiten zorgt voor ongerustheid bij de supporters en de club wil dit tegengaan via een persbericht op de eigen webstek. "We willen een club zijn die respect, integriteit en openheid uitstraalt. We willen ook een club zijn die sportief hoog scoort en financieel gezond is."

Over Mboyo stelt de club dat het onder geen beding geweld tegen vrouwen kan en zal aanvaarden. Omdat de zaak een persoonlijke aangelegenheid is, wil men niet over de inhoud communiceren. Hoe dan ook zal bij een volgend incident elke betrokkene van de club die zich op dat vlak misdraagt uitgesloten worden.

Ook Gunter Schepens krijgt een serieuze waarschuwing: "Indien dit nogmaals voorvalt zal het onmogelijk zijn om de samenwerking voort te zetten." Michel Louwagie tenslotte krijgt het volle vertrouwen van de club. Bij AA Gent onderstreept men dat ze "het signaal betreffende communicatie en transparantie goed hebben ontvangen."