Ex-Rode Duivel kent de ideale straf voor Roberto Martinez

door: BVDO
Roberto Martinez
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels bakten er vandaag niks van tegen Marokko. Gunther Schepens, ex-Rode Duivel, kent de ideale straf voor de bondscoach

Schepens is momenteel aan de slag als technisch jeugdcoördinator bij AA Gent. Hij was te gast in Stropcast en sprak daar onder andere over spelen voor de nationale ploeg.

“Vroeger was het een beloning om voor de nationale ploeg te spelen”, vertelt Schepens. “Je moest een selectie verdienen. Dat is vandaag de dag niet meer het geval. De nationale ploeg is ook niet het podium om wedstrijdritme op te doen en waar er geschenken worden uitgedeeld. Dat is nu wel het geval en daar kan ik mij mateloos aan ergeren. Daardoor interesseren de Belgen mij eigenlijk voor geen meter.”

Ondertussen wil de voetbalbond wel het contract van Roberto Martinez als bondscoach verlengen. Onbegrijpelijk eigenlijk, maar volgens Gunther Schepens mogen ze helemaal doorgaan met dat voorstel. Gewoon om Roberto Martinez te straffen. “Ik zou Martinez een nieuw contract geven. De generatie die nu gaat komen, is veel minder dan de Gouden Generatie. Hij heeft niks gewonnen, hé. Laat hem met de volgende generatie dan maar bewijzen dat hij een goede trainer is. Of hoe slecht.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24