Analist Marc Degryse weet wanneer Philippe Clement op straat wordt gezet

door: MAB
philippe clement na nederlaag
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge verloor woensdag pijnlijk met 0-5 van RB Leipzig in de Champions League. Als de West-Vlamingen nog Europees willen overwinteren, dan moeten ze over twee weken op het veld van PSG. Marc Degryse denkt echter dat het ontslag van Philippe Clement steeds dichterbij komt.

Het Europese sprookje van Club Brugge hangt aan een zijden draadje. Na topprestaties tegen Leipzig en PSG in de heenronde, kreeg het woensdag voetballes van de Oostenrijkers. Ook in de competitie staat blauw-zwart voor twee lastige uitwedstrijden. 

Club Brugge gaat twee keer op bezoek bij KRC Genk: zondag voor de competitie en woensdag voor de beker. Een tweeluik dat volgens analist Marc Degryse uitermate belangrijk is voor de toekomst van Philippe Clement als coach bij de West-Vlamingen.

"Club had als ambitie om in Europa te overwinteren: dat eerste doel wordt niet bereikt", vertelde hij aan Het Laatste Nieuws. "Het maakt dat Club er over een week niet mag uitgaan in de beker, want het zal onvoldoende zijn als Club voor Nieuwjaar alleen nog om de titel kan spelen. Dan vallen er meestal slachtoffers en ja, dan wordt er meestal naar de trainer gekeken."