Zorgen over trend die in supermarkten aan gang is: “Op lange termijn schadelijk voor volksgezondheid”

door: PMN
Supermarkt - Delhaize
Afbeelding bron: Photonews

De Nederlandse Consumentenbond heeft een ontdekking gedaan bij verschillende producten in de supermarkten. Het blijkt dat er ook in ons land sprake is van ‘beknippelinflatie’.

Er is een ‘beknippelinflatie’ aan de gang in de supermarkten. ‘Beknippelinfaltie’is dat dure ingrediënten vervangen worden door goedkopere. De Nederlandse Consumentenbond stelt dat dit onder meer het geval is bij hazelnootpasta van ‘Everyday. Terwijl daar nog eerst 12,5% hazelnoot in aanwezig was is dat nu nog maar 9%.

Een zelfde verhaal bij Boni Ketchup van 560 gram. Eerst was er nog 170 gram tomaten in aanwezig. Nu is er 25% tomantenconcentraat. 

"Als men meer verzadigde vetten gaat gebruiken in producten, is dat op lange termijn schadelijk"

Pierre-Alexander Billiet is CEO van Gondola. Hij zegt in Het Nieuwsblad niet verrast te zijn. Hij zegt dat voor het eerst sinds lang de huismerken kwalitatief minder goed zijn tegenover de A-merken. “Maar voorlopig moeten we ons geen zorgen maken”, klinkt het.

“Producten zullen misschien wat minder lekker zijn, maar niet toxisch. Op lange termijn kan het wel gevolgen hebben voor onze volksgezondheid. Als er bijvoorbeeld meer verzadigde vetzuren gebruikt worden om de smaak op punt te brengen.”

Tags supermarkt