Carrasco maakt opvallende bekentenis

door: CDC
Yannick Carrasco
Afbeelding bron: Photonews

Yannick Carrasco had een openhartig gesprek met Sport Voetbalmagazine over zijn carrière. Daar zei hij iets opvallends.

Hij is nog maar 28 jaar geworden, maar heeft blijkbaar al wat last met zijn lichaam en het ouder worden. Hij verwoord het zo in het voetbalblad:

"En er is ook het fysieke aspect dat een rol speelt in mijn evolutie. Ik voel dat ik meer aan mijn lichaam moet trekken en sleuren, ik voel mij wat stijver en ik ben niet meer in staat om een paar keer per week veel energie te verbruiken als in het begin van mijn carrière. Ik moet zeggen dat mijn manier van werken tijdens de week ook veranderd is. Ik recupereer minder snel en ik moet voor de trainingen meer tijd in de gym doorbrengen. Als je jong bent, teer je meer op je talent. Bij het ouder worden, leg je meer de nadruk op werk."

Om zijn fysieke achteruitgang te compenseren, probeert hij nu anders te spelen. Hij spaart zijn lichaam meer en poogt slimmer te zijn. "Ik heb vooral zaken opgepikt door naar mijn lichaam te luisteren. En ik voel het spel ook beter aan. Na verloop van tijd begrijp je dat je het best onnodige loopacties vermijdt. Je moet niet om de haverklap iets forceren."