Dramatische financiële cijfers voor Standard: Rouches staan voor miljoenen euro's in het rood.

door: CDC
Standard bal
Afbeelding bron: Photonews

Standard Luik zit in financieel troebel vaarwater. Afgelopen seizoen kenden ze een enorm verlies en de club zit zo in de gevarenzone. 

Het gaat zeer slecht met Standard. Voetballend zakt het steeds dieper weg en de club komt vooral in de pers wanneer haar supporters het te gortig maken met vuurpijlen en veldbestormingen. Maar het het grootste probleem is vooral financieel. 

Waar de club vorig jaar nog een klein overschot boekte van 190.000 euro, was 2021 een absolute ramp. In de zomer van 2021 leed Standard een verlies van ongeveer 20 miljoen euro. Dat meldt de RTBF. De oorzaken van het enorme tekort zijn divers.

Zo krompen onder meer de inkomsten uit tickets van 81 miljoen euro naar 41 miljoen euro. Het eigen vermogen bedroeg vorig jaar nog 8,5 miljoen euro maar door het tekort zit men nu met een schuldenput van 11,24 miljoen euro.

Het budget van Standard wordt bovendien nog steeds geraamd op inkomsten uit PO1 en uit Europees voetbal, maar beide lijken momenteel een verre droom die steeds moeilijker wordt om te bereiken. Er zijn dus dringende ingrepen nodig om de club van een financiële ondergang te redden.