Groot overleg bij KAA Gent: “Ben niet bang voor die confrontatie”

door: BVDO
Michel Louwagie - Ivan De Witte
Afbeelding bron: Photonews

Voorzitter Ivan De Witte van AA Gent wil dat er dringend ingegrepen wordt om het geweld in en buiten de stadions te zien verdwijnen. Hij roept de Pro League op om samen te werken.

De problemen in de Belgische voetbalstadions worden slechts veroorzaakt door een kleine minderheid van supporters. Het gaat volgens De Witte misschien maar om een 25-tal personen per club, maar die krijgen wel steun uit het buitenland.

Zij vergallen alles voor 98 procent van de supporters. De Witte is geen fan van repressieve maatregelen, maar omdat er een grens overschreden is moet er nu gereageerd worden. Dat wil De Witte via de Pro League zien gaan, met alle clubs samen.

Maandag is er ook groot overleg gepland met de supportersraad. “Ik zal ook proberen gesprek hebben met vertegenwoordigers van de harde kern. Ik ben niet bang van die confrontatie want ik geloof in dialoog”, zegt De Witte aan Het Laatste Nieuws.

Hij is ervan overtuigd dat hij de juiste doelgroep op andere gedachten kan proberen te brengen. “Daar zitten jonge mensen tussen die zich laten meeslepen in een bepaalde manifestatiedrang maar nadien wel weer met de voeten op de grond komen.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24