Voorzitter KAA Gent reageert op straffe uitspraken van Hein Vanhaezebrouck

door: BVDO
Ivan De Witte
Afbeelding bron: Photonews

Na de match tegen Cercle Brugge liet Hein Vanhaezebrouck zich opnieuw uit over de handel en wandel van de club. Hij uitte zijn bezorgdheid over de financiële toestand.

KAA Gent pakt voor het negende jaar op rij Europees voetbal. Een knappe prestatie, maar trainer Hein Vanhaezebrouck stelde zich toch vragen bij de verwachtingen én de financiële kant van de medaille.

“Ik ben verknocht aan deze club, ik probeer er het maximale uit te halen. Maar als er niets gebeurt, kan je het niet altijd over de streep blijven trekken. Dan zal Europees voetbal of play-off 1 niet meer lukken”, zei Vanhaezebrouck op zijn persconferentie.

Voorzitter Ivan De Witte weet niet wanneer er een nieuwe investeerder komt. Het kan zelfs zijn dat die er helemaal niet komt. “Het is de taak van het bestuur om de club financieel gezond te houden. En dat op de beste manier, zonder onnodige risico's te nemen. Verder is discretie op zijn plaats voor dergelijke financiële aangelegenheden”, reageert De Witte bij Het Laatste Nieuws.