Hein Vanhaezebrouck deelt ferme steek uit aan Club Brugge

door: BVDO
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

Deze week werd de vacature voor de nieuwe bondscoach gelost. De manier waarop dat gaat is volgens Hein Vanhaezebrouck weer typisch Belgisch.

Hoe moet de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels eruitzien? Hein Vanhaezebrouck wimpelt die vraag alvast af in een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws.

“Ze hebben alle slimme voetbalmensen bij elkaar gezet en zij zullen dat wel bepalen”, zegt hij op een heel cynische manier. Ook wie in de Taskforce zit, stemt hem niet meteen gelukkig.

Vooral de positie van Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, lijkt Vanhaezebrouck niet echt correct te vinden. Hij vergelijkt de situatie met wat er in Spanje gebeurde.

“Ik denk niet dat Spanje aan de voorzitter van Real Madrid gevraagd heeft om mee te zoeken naar de opvolger van Luis Enrique. Daar hebben ze meteen een beslissing genomen door de beloftencoach door te schuiven. Duidelijk”, voegt Vanhaezebrouck er nog aan toe.

Vanhaezebrouck gaat er van uit dat de Belgische voetbalbond niet verwacht had dat Roberto Martinez zijn contract niet zou verlengen. Ze waren duidelijk niet voorbereid op zijn vertrek.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24