Karel Geraerts klaar en duidelijk over Union: "Toen hebben ze me op straat gezet"

door: JDH
Karel Geraerts
Afbeelding bron: Photonews

Karel Geraerts vertrok plots bij Union en dat lijkt nog altijd nog altijd te spelen bij Geraerts. En daar lijkt Geraerts nog altijd boos over te zijn. 

Karel Geraerts deed bij Extra Time zijn verhaal over zijn vertrek bij Union. Geraerts vroeg meer loon, maar Union wilde hem aan dezelfde voorwaarden houden en ook langer. Union en Geraerts kwamen er niet uit, de coach wilde dan maar zijn huidig contract respecteren. "Maar die piste was onbespreekbaar voor Union, dus hebben ze beslist me op straat te zetten", zegt Geraerts.

"Voor alle duidelijkheid: het waren geen lonen zoals in het Midden-Oosten die ik eiste. Ik heb gewoon een redelijk voorstel gedaan, dus was het heel moeilijk om te begrijpen", zegt Geraerts nog. "Ik wist dat als ik hun voorstel zou tekenen, ik na een maand op mijn stoel zou zitten schuiven van ongemak. Dat heb ik ook aangegeven."

Geraerts ging na zijn ontslag bij Union praten met Club Brugge en de Belgische beloften, maar een contract kwam er niet van. "Al wilde ik dat laatste niet doen. Het grote nadeel van mijn ontslag was de timing. Bijna alle clubs hadden hun huiswerk klaar."