Opvallend: deze Union-speler is blij met het vertrek van Karel Geraerts

door: AVL
Karel Geraerts
Afbeelding bron: Photonews

Er lijkt maar geen einde te komen aan de leegloop bij Union deze zomer. Met Victor Boniface, Teddy Teuma, Simon Adingra, Siebe Van der Heyden, Ismaël Kandouss zagen de Brusselaars maar liefst vijf basispionnen vertrekken.

In het begin van de zomerstop moest Union ook al onverwacht afscheid nemen van coach Karel Geraerts. De twee partijen gingen in onderling overleg uit elkaar nadat de onderhandelingen over een nieuw en verbeterd contract vastliepen.

Hoewel het overgrote deel van de spelersgroep teleurgesteld was, was er met Dennis Eckert toch één speler die wél blij was met het vertrek van de coach. De Duitse spits geniet veel vertrouwen van Alexander Blessin en scoorde vorig weekend in de openingsmatch van het seizoen tegen Anderlecht.

"Ik wou het team helpen, maar ik kreeg geen kans. Dat was frustrerend", vertelt Eckert over zijn moeilijke periode onder Geraerts. "Ik belde met mijn makelaar: ‘Ik ben geen speler om het hele seizoen in de tribune te zitten.’ En ik vertelde de club dat ik een aanbod van een andere club zou overwegen als de trainer zou blijven."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24