Karel Van Eetvelt over periode bij Anderlecht: "Ik heb meegewerkt aan een soort mensenhandel"

door: CDC
Karel Van Eetvelt
Afbeelding bron: Photonews

In een uitgebreid interview met Karel Van Eetvelt in Humo, komt de oud-CEO van Anderlecht terug op zijn periode bij paarswit. Hij is weinig lovend over wat hij zag in de voetbalwereld.

Van Eetvelt geeft aan dat werken in de voetbalwereld niet langer te verantwoorden was voor hemzelf. Veel wat er gebeurde ging in tegen zijn normen en waarden. Indien hij nu de vraag zou krijgen om opnieuw CEO te worden van Anderlecht, zou hij met een resoluut "nóóit" antwoorden.

Van Eetveld wilde meer transparantie met makelaar en wilde een gedragswisseling zien in zijn club, maar dat gebeurde niet. Meer nog hij verklaart: " Als ik uitzoom, stel ik vast dat ik heb meegewerkt aan een vorm van mensenhandel" en "eigenlijk koop en verkoop je mensen. Ethisch heb ik het daar moeilijk mee."

Hij verwacht dat Anderlecht nog jarenlang zo zal verder doen, wat voor hem duidelijk maakt dat die wereld niets voor hem is. Ook na operatie Propere Handen hervormde de voetballerij niet voldoende. Van Eetvelt betreurt ook de macht van de oliedollars die nu zo dominant is geworden.