Marc Degryse kritisch voor Anderlecht onder Vincent Kompany: “Niet goed genoeg"

door: CDC
degryse
Afbeelding bron: Photonews

Marc Degryse laat zich in zijn column voor Het Laatste Nieuws erg streng uit over Anderlecht onder Vincent Kompany. Paars-wit is volgens hem momenteel niet goed genoeg.

Anderlecht verloor dit weekend van Union. Een verdiende overwinning voor de huidige competitieleider en Anderlecht kwam er nooit echt aan te pas. Het oordeel van Degryse is dan ook streng. 

"Kompany zei nadien dat Anderlecht geen succes kan boeken als het speelt zoals in die laatste tien minuten. Omdat het toen te vaak en te snel de lange bal hanteerde. Maar met het niveau van die eerste tachtig minuten win je evenmin een match, hoor." De analist ziet dat Anderlecht te weinig op zoek naar gaat doelkansen. "En als het er krijgt, dan wordt er niet goed genoeg afgewerkt.”

Degryse stelt vast dat Anderlecht botst op zijn limieten en beperkingen. Veel spelers brengen gewoon te weinig om aanspraak te maken op een overwinning. "Mag het wat meer zijn dan alleen maar je best doen?" Met 4 op 12 en slechts 2 goals is januari een mislukking besluit hij. 

Download nu de gratis app van Redactie24