Teleurstellende transferperiode voor Anderlecht: "Zelfs dat lukt niet"

door: CDC
Vincent Kompany RSC Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht lijkt ook dit seizoen weer de boot te zullen missen in de competitie. De transferperiode bracht geen soelaas. 

Anderlecht heeft weinig financiële reserve en kon dus ook niet zomaar een blik nieuwe spelers opentrekken. Toch valt het op dat er geen substantiële versterking werd bijgehaald terwijl de ploeg momenteel geen ijzersterke indruk maakt.

Zelfs het opzijzetten van overbodige spelers lukt niet eens. Zo raken ze maar niet af van Bakalli. Die weigerde elke aanbieding en doet er zijn peperduur contract gewoon uit, daarna kan hij transfervrij vertrekken. 

Adrien Trebel werd dan wel in het Zwitserse Lausanne geparkeerd, het is slechts een huur en Lausanne betaalt slechts een deel van de kosten. Anderlecht blijft dus betalen voor de prijzige en overbodige speler. 

Ook de helemaal overbodig geworden Killian Sardella raakten ze niet kwijt. Hij speelt amper maar heeft wel nog een contract tot 2025. Hoogstens mag hij af en toe invallen, maar Kompany rekent niet op hem.  

Wie er wel vertrok was Mo Guindo. Iemand die er aanzien werd als een groot talent maar door interne problemen uit de kern vloog. Hij gaat nu naar de Italiaanse derde klasse.