Karl Vannieuwkerke komt met “gemene opmerking” over Rode Duivels en Thibaut Courtois

door: BVDO
Thibaut Courtois
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels verloren met 0-1 de eerste groepsmatch op het EK. Slovakije won, na een flater van Jérémy Doku vroeg in de wedstrijd.

Karl Vannieuwkerke heeft medelijden met Jérémy Doku. De presentator schuift de fout eigenlijk in de eerste plaats naar de bondscoach, omdat die Doku niet uitspeelde op de juiste positie.

“Tedesco heeft het tegen Slovakije nodeloos moeilijk gemaakt waardoor hij sleutelspelers niet op hun beste plaats kon zetten”, klinkt het op kw.be.

Maar ook de ploegmaten hadden moeten ingrijpen. “Je ervaren ploegmaats hadden je duidelijk moeten maken dat je daar niets te zoeken had en beter positie koos hoger op het veld.”

Tot slot kijkt Vannieuwkerke ook naar doelman Koen Casteels. “Daarnaast kan je je ook vragen stellen bij hoe Koen Casteels die eerste inzet verwerkt om zich vervolgens op zijn linkerkant klein in plaats van groot te maken.”

Wat als… “Je mag je terecht afvragen of die bal er überhaupt was ingegaan als Thibaut Courtois in doel had gestaan. Maar dat is een gemene opmerking. Casteels is echt wel een goede doelman en Courtois… is er niet bij.”