KRC Genk krijgt veeg uit de pan: “Waarom was dat allemaal nodig?”

door: BVDO
Racing Genk
Afbeelding bron: Photonews

KRC Genk verloor zondag op bezoek bij Royal Antwerp FC. Alle aandacht ging echter naar het tumult in de slotfase, met twee rode kaarten.

De nederlaag waardoor KRC Genk zijn leidersplaats verspeelde kwam duidelijk hard aan bij de Limburgers. De slotfase van de wedstrijd ontspoorde helemaal, met ook twee rode kaarten voor Racing Genk.

Stef Wijnants begrijpt niet waarom Genk zich zo liet gaan. Hij vindt dat bij kampioen worden ook leren verliezen hoort. De frustraties op het einde van de match waren volgens hem overdreven en eigenlijk niet nodig.

“Nu moeten er brokken gelijmd worden door dat tumult dat begon met de terecht afgekeurde goal van Munoz, uiteindelijk nog gevolgd door twee rode kaarten. Terwijl Genk zich moet afvragen waarom het in het begin van de tweede helft niet goed voetbalde”, is hij duidelijk in Het Belang van Limburg.

Het schoentje wrong opnieuw in de defensie. Die problemen kwamen dit jaar ook al aan de oppervlakte, maar het kampioenschap is nog niet beslecht. “Er is geen man overboord. Frustraties aan de kant zetten en nu zelf jagen. Dit gebeurt beter op speeldag twee, op speeldag vijf is zoiets fataal”, voegt Wijnants er nog aan toe.