Moet Martinez bondscoach blijven? "Met Wilmots hadden ze al lang een prijs gewonnen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Bondscoach Roberto Martinez is er niet in geslaagd de finale van een EK of WK te halen met de Gouden Generatie Rode Duivels. We stelden onze lezers de vraag of hij moet aanblijven als coach.

De Rode Duivels waren een maatje te klein voor Italië en zo eindigde Euro 2020 in mineur. Nochtans waren de verwachtingen hooggespannen, Roberto Martinez had aangegeven dat België voor de hoogste prijs zou strijden.

We vroegen onze lezers of zij vinden dat Roberto Martinez moet aanblijven als bondscoach. Een greep uit de vele reacties.

"Hij had al lang weg moeten zijn, en dat verkondig ik al van vóór de Wereldbeker 2018. Met hem aan het stuur zal onze "Gouden Generatie" spijtig genoeg zonder trofee blijven zitten. Maar ja, hij was goedkoper dan Van Gaal hé... En wij hebben nochtans in eigen land de ideale trainer voorhanden (Michel Preud'homme)."

"Top trainer! Martinez is een super lieve man. Het ligt echt niet aan hem. Het waren de spelers zelf die precies niet wilden winnen. Te weinig naar voor gespeeld. Als Lukaku die kansen niet had gemist dan hadden we een grote kans op winst of tenminste verlengingen. Maar ja hetzij zo. Op het WK beter."

"Het is niet omdat de spelers slecht hebben gespeeld dat de coach daarom moet opstappen. Hij mag blijven van mij. Als jij een fout maakt op het werk of wat minder presteert, dan word je ook niet direct ontslagen. We hebben gewoon de pech gehad om de 2 laatste matchen zware tegenstanders te hebben, dat is alles. Hier stond het geluk niet aan onze kant qua loting."

"Nu weer een flamboyant Italië met een uitgesproken missie vs een zielloos België met individuele klasse op overschot maar zonder een plan van uitvoering de naam waardig...geen prijzen maar wel één constante: steeds dezelfde geknutselde aanpak van Martinez. En ik vergeef de omhooggevallen spanjool nooit dat hij Nainggolan aan de kant schoof voor zijn eigen ego."

"Hadden ze Wilmots gehouden hadden ze al lang iets gewonnen, die heeft de ploeg gebouwd."

"Natuurlijk hoeft een trainerswissel niet. België is te licht om een belangrijke prijs te kunnen winnen. Dat ligt niet aan de trainer noch aan de beschikbare spelers! Ik ben toch fier op alles wat ze gepresteerd hebben!"