Op wie kan Hein Vanhaezebrouck rekenen voor belangrijke Europese wedstrijd?

door: CDC
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

Vanavond kan AA Gent een goede zaak doen in de Conference League. Als de ploeg wint van Anorthosis Famagusta is een Europese overwintering zo goed als zeker. Enkele spelers die out waren lijken terug fit, maar zijn ze inzetbaar?

Er waren meerdere belangrijke spelers waar Vanhaezebrouck de laatste tijd niet over kon beschikken. Odjidja, Depoitre, Okumu, Nurio en Samoise waren allemaal geblesseerd, maar trainden gisteren weer mee. Dat opent perspectieven voor de trainer. 

Vanhaezebrouck is echter voorzichtig. Ze hebben immers nog niet veel kunnen trainen. Er moet gekeken worden welke reactie er komt, al staan ze wel bij de 22 namen tegen Famagusta. Toch zal er geval per geval afgewogen worden of het verantwoord is om ze te laten spelen. 

De trainer wil in elk geval niet dat de spelers zich opnieuw blesseren door te snel opnieuw ingezet te worden. "Enkel in uitzonderlijke omstandigheden neem je eventueel risico’s maar die gaan we normaal morgen niet nemen.” Hij lijkt vooral te hopen op een fitte Odjidja.