Brian Riemer staat voor een moeilijk dilemma bij Anderlecht

door: AVL
Brian Riemer
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht deed afgelopen weekend een slechte zaak in de strijd om play-off 2 door in eigen huis gelijk te spelen tegen rechtstreekse concurrent Westerlo.

Door de overwinning van Charleroi, een andere concurrent, heeft Anderlecht zijn lot niet meer in eigen handen. Paars-wit neemt het op de twee laatste speeldagen op tegen Racing Genk en KV Mechelen. Een 6 op 6 lijkt bijna een must.

Tussendoor spelen de Brusselaars ook nog eens twee Europese wedstrijden tegen AZ in de kwartfinale van de Conference League. De recordkampioen lijkt zo stilaan voor een moeilijke keuze te staan.

De Conference League kan gezien de drukke kalender mogelijk zorgen voor vermoeidheid bij de spelers. Langs de andere kant lijkt de Conference League voor Anderlecht stilaan de kortste weg naar Europees voetbal te zijn.

Het excuus van de drukke kalender wil Riemer ook niet inroepen. "Ik weet van veel spelers dat ze graag twee wedstrijden per week spelen, Jan Vertonghen bijvoorbeeld ook. Zo blijf je scherp en blijf je in dat matchritme."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24