Hein Vanhaezebrouck heeft een duidelijke boodschap na Europese uitschakeling

door: BVDO
KAA Gent
Afbeelding bron: Photonews

KAA Gent ging met 4-1 onderuit op bezoek bij West Ham en is daarmee uitgeschakeld in de kwartfinale van de Conference League.

Hugo Cuypers bracht KAA Gent op voorsprong, maar een dramatische tweede helft zorgde ervoor dat de Buffalo’s Europees uitgeschakeld waren. Trainer Hein Vanhaezebrouck was na afloop duidelijk. “We verlaten Europa met opgeheven hoofd omdat we toch weer de laatste 8 haalden”, klonk het. Dit soort matchen is voor de spelers een stevig leermoment.

Hij sprak dan ook duidelijke taal. “Te vaak zijn dezelfde spelers bij ongelukkige fases betrokken. Het was dan ook leerzaam om te zien wie dit niveau wel aankan. Want dit soort duels is vergelijkbaar met de druk tijdens de play-offs of een bekerfinale.”

Zondag moet KAA Gent de vierde plek in de Jupiler Pro League veilig stellen door te winnen van KV Oostende. “Voor sommigen was dit een harde les, maar anderen kunnen moed putten uit hun prestatie. Toch blijft het altijd gevaarlijk als je uit een fysieke slag op donderdag komt en je een tegenstander treft zonder druk. We zullen dus absoluut ons niveau moeten halen.”