Serieuze vragen bij transferbeleid Standard: “Ze hadden voor hen moeten doorduwen”

door: AVL
Carl Hoefkens
Afbeelding bron: Photonews

Standard heeft de start van het nieuwe voetbalseizoen helemaal gemist en kampeert, met slechts twee punten uit vijf wedstrijden, voorlopig in de degradatiezone.

De positie van coach Carl Hoefkens lijkt nu al aan een zijden draadje te hangen, al lijken de slechte resultaten van de Rouches vooral te wijten aan een chronisch gebrek aan kwaliteit in de kern. Voormalig voetballer en analist Philippe Albert was in SudPresse dan ook niet mals voor het transferbeleid van de Luikenaars.

De ex-verdediger van onder meer Anderlecht en KV Mechelen vindt dat de Rouches bijzonder matig hebben ingekocht en denkt dat spelers als Gianni Bruno of Dieumerci Mbokani, die momenteel respectievelijk in Turkije en Moldavië actief zijn, van grote waarde hadden kunnen zijn voor de ploeg.

"Deze ploeg heeft nood aan versterking", zo benadrukt de voormalige Rode Duivel. "Het is ongelooflijk dat ze niet hebben doorgedrukt voor een Gianni Bruno of Dieumerci Mbokani. Ook Stef Peeters had iets kunnen bijbrengen met zijn linkervoet."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24