Thomas Henry geeft Hein Vanhaezebrouck koekje van eigen deeg na Extra Time

door: BVDO
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

Dat Hein Vanhaezebrouck geen fan is van Thomas Henry wisten we al langer. Dat maakte de trainer van KAA Gent maandag nog maar eens duidelijk in Extra Time.

“Niet sterk genoeg in de duels, te weinig betrokken in de combinaties.” Een litanie over zijn blessure en het feit dat hij bij een ploeg speelt die zal degraderen. Hein Vanhaezebrouck liet in Extra Time geen spaander heel van Thomas Henry.

De trainer van KAA Gent stelde indertijd zijn veto om Henry naar de Ghelamco Arena te halen, maar hij stond wel bij Club Brugge en RSC Anderlecht op de radar. Nu zit hij in de Italiaanse Serie A bij Hellas Verona waar hij herstelt van een kruisbandletsel.

De spits reageerde bij Het Nieuwsblad op de uithalen van Vanhaezebrouck. “Ik respecteer zijn mening, maar ben niet akkoord. Indertijd versloeg ik Gent door een assist te geven. Ik won in Italië al met 3-2 tegen het AS Roma van José Mourinho, ik scoorde tegen kampioen Napoli, tegen Inter... Met alle respect voor België: hier lopen verdedigers rond die tien keer sterker zijn”, is zijn repliek duidelijk.