Voetbalstadion van Genk krijgt een nieuwe naam

door: CDC
Cegeka Arena
Afbeelding bron: Photonews

Genk speelt niet meer in de Luminus Arena. De ploeg krijgt een nieuwe stadionsponsor en dat stadion zal nu de Cegeka Arena heten.

Samen met de nieuwe naam komen ook heel wat ambities. De sponsor is een IT-bedrijf uit Limburg en samen willen ze de Cegeka Arena een fikse upgrade geven. De bedoeling is om het eerste 5G-stadion van België te worden.  

Voorzitter Peter Croonen: "Deze technologie brengt voor KRC Genk in de toekomst geweldige opportuniteiten op alle domeinen van de club: voor de sportieve (real time data van spelers), de organisatorische werking (bijv. crowd flow en internet of things) en de beleving voor onze supporters en seathouders."

Aan Het Nieuwsblad verteld voorzitter Croonen dat het daarbij niet stopt. Er wordt gewerkt aan bijkomende infrastructuur voor de U23 en de dames, maar ook aan een grondige rennovatie of zelfs een volledig nieuw stadion voor de heren. "Daarover worden op dit moment de laatste details uitgeklaard met de stad Genk." Men wil niet per se de capaciteit uitbreiden, maar wel de beleving voor de supporters te verbeteren en te maximaliseren. Genk wil meegaan in de moderne 'hospitality'-trends. De ambitie om daar tegen 2030 een grote vooruitgang in te zien.