Wesley komt van zeer ver terug bij Club Brugge: "Ik moest letterlijk opnieuw leren lopen"

door: CDC
Wesley Moraes Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge verraste iedereen door deze zomer Wesley Moraes terug te halen. De spits leek vertrokken om een mooie carrière te maken in Engeland, maar een horrortackle veranderde alles.

 

Meer dan anderhalf jaar geleden stortte de wereld in voor de Braziliaanse spits. Burnley-verdediger Ben Mee maakte een waanzinnige tackle. Resultaat: de achterste én de voorste kruisband gescheurd. Hij sprak er over in Het Nieuwsblad.

Wesley heeft geen begrip voor Mee: “Het was geen accident. Als je de beelden bekijkt, zie je dat hij het op mijn benen gemunt had. Hij kwam als een zot ingevlogen." De schade was dan ook erg groot. "Tien dagen na mijn operatie vroeg ik me af of ik ooit nog zou kunnen voetballen. Ik moest drie maanden in het gips en mocht niet stappen. Dan spookt er van alles door je hoofd. Ik zat thuis in Birmingham met mijn vrouw en een kinesist die ik uit Brazilië liet komen. Hij is zes maanden bij mij gebleven.”

Wesley moest hard werken om terug te kunnen keren op het veld. “Na drie maanden begon ik mijn knie weer te bewegen. Dat was heel zwaar. Ik moest letterlijk opnieuw leren lopen. Mijn familie zat in Brazilië, maar mijn vrouw Izadora heeft me gesteund. Ze zei me elke dag dat ik zou terugkomen. Op dat moment heb je iemand aan je zijde nodig.”

“Het was de zwaarste periode uit mijn leven. Toen ik begon te voetballen, ging mijn carrière alleen maar bergopwaarts. Nu hoop ik dat het dal is bereikt en probeer ik opnieuw omhoog te kijken. Gelukkig ben ik nog altijd maar 24. Ik geloof dat ik weer even sterk kan worden als voorheen.” De spits zegt opnieuw op minstens 80% van zijn capaciteiten te zitten, en wil zelfs spelen tegen PSG. Woensdag weten we of dat zal lukken.