Wie moet Martinez opvolgen bij Rode Duivels? Meningen zijn sterk verdeeld

door: STS
Roberto Martinez
Afbeelding bron: Photonews

Het WK voetbal in Qatar is voor de Rode Duivels in mineur geëindigd. De Belgen overleefden de groepsfase niet en konden het vliegtuig nemen.

Bondscoach Roberto Martinez kondigde al aan niet langer aan het roer te blijven. Hij zei dit vóór de Wereldbeker al beslist te hebben, hoe het toernooi ook zou uitdraaien.

De Belgische Voetbalbond moet dus op zoek naar een opvolger voor Martinez. Wij stelden op onze Facebookpagina aan de lezers de vraag wie dat volgens hen moet worden.

"Indien hij nog zou kunnen en willen: Eric Gerets. Heeft met elke ploeg waar hij trainer was kampioen gespeeld. Tweede optie: Philippe Clement", stelt Gunther voor.

"Kompany, hij heeft als één van de enigen door hoe het moderne voetbal ineen zit, of die Japanse bondscoach, hoe die een ploeg kan laten laten lopen...", zegt Neal.

"Imke Courtois", stelt Lieselotte voor.

"Als hij wil, mag van mij Marc Degryse dat worden. Die vertelt nog de meest zinnige praat, als je 't mij vraagt", schrijft Jeroen.

"Hein Vanhaezebroeck", stelt Charlotte voor.

"Michel Preud'homme", klinkt het onder meer bij Ingrid, Joanna en Albert.

"Wesley Sonck", vindt Greetje.

"Marc Wilmots moet terugkomen, met als assistent Daniel Van Buyten", schrijft Lydia.

"Marc Degryse, Frank Raes, Filip Joos… Zijn er allemaal die het beter weten. Wel, hier is hun kans", zegt Peter.

"Clement heeft zeer goed werk geleverd bij zowel Genk als Brugge. Hij is voor mij zeker kandidaat. Ook Vincent zou een topkandidaat zijn. Ook Vermaelen zou deze taak op zich kunnen nemen", vindt Patrick.

"Hugo Broos won de Africa Cup met Kameroen. Veel ervaring. Laat Vermaelen twee jaar nog assistent zijn en dan opvolgen. Preud'homme is sowieso altijd mijn eerste keuze maar ik weet niet of die gaat willen. Laat Hein nog maar even in Gent blijven", schrijft Jeffery.

"Waarom geven we Thierry Henry niet eens een kans om onze hoofdcoach te zijn? We hebben toch niks te verliezen", stelt Veronique.