Wouter Vandenhaute over overleden Michel Verschueren: "Het heeft hem pijn gedaan"

door: BVDO
Wouter Vandenhaute
Afbeelding bron: Photonews

In de nacht van dinsdag op woensdag stierf Anderlecht-icoon Michel Verschueren. Huidig voorzitter Wouter Vandenhaute kwam met een eerbetoon.

Wouter Vandenhaute zat met Anderlecht in Boekarest voor het Europese duel van vanavond toen hij het nieuws over het overlijden van Michel Verschueren vernam via diens zoon Michael.

“Hij was een heel grote meneer”, zegt de voorzitter van Anderlecht aan Sporza. “In zijn periode was Michel zeer modern en vooruitstrevend. Dat was dé grote periode van Anderlecht met titels, finales, Europese prijzen en een nieuw stadion.”

Verschueren nam geen blad voor de mond. De huidige gang van zaken bij RSC Anderlecht was een kaakslag voor de man die de club groot gemaakt heeft. “Het heeft hem wel pijn gedaan hoe het de laatste jaren gelopen is met de verkoop van onze club en de mindere periode”, gaat Vandenhaute verder.

“We zoeken nog altijd en ik denk dat hij het daar moeilijk mee heeft gehad. Ook de overgang van het ancien regime naar de nieuwe leiding verloopt nog met horten en stoten. Ik denk dat dat pijn gedaan heeft.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24