'Wouter Vandenhaute toont nu ook interesse om andere Belgische club over te nemen'

door: JDH
Wouter Vandenhaute
Afbeelding bron: Photonews

Wouter Vandenhaute, de niet-uitvoerend voorzitter van Anderlecht, zou op het punt staan om een Belgische club over te nemen. Dat zou hij doen met de SportHouse Group. 

SportHouse Group, een NV met als bestuurders Wouter Vandenhaute, Tomas Van Den Spiegel en Sam Kerkhofs, toont interesse in Sporting Hasselt, een club uit de tweede amateurliga B, dat meldt Het Nieuwsblad. 

Sporting Hasselt zoekt al bijna twee maanden een overnemer nadat Sporting Hasselt-voorzitter Bart Casters zijn ontslag aankondigde. SportHouse Group zou bij de overname ook een documentaire plannen, in lijn met het Engelse Wrexham. 

Die club werd in 2020 overgenomen door de Canadees-Amerikaanse acteur Ryan Reynolds en de Amerikaanse acteur Rob McElhenney en dwong vorig seizoen promotie af naar het profvoetbal. Op Disney+ liep er een reeks Welcome to Wrexham over de club. 

Sam Kerkhofs, de oprichter van SportHouse Group, werd twee weken geleden met acteur Rik Verheye gespot op de bekerwedstrijd van Sporting Hasselt tegen Crossing Schaerbeek. Dinsdagavond was hij ook aanwezig op een training van de eerste ploeg, wat de geruchten nog wat sterker maakt.