Felle kritiek op 'Mijn restaurant': "Onbegrijpelijk"
In 'Mijn restaurant' was het donderdag tijd voor de generale repetitie. Zijn de restaurants klaar om ook écht open te gaan? Of is er nog werk aan de winkel?
Van de vier restaurants is er in 'Mijn restaurant' maar één dat echt indruk maakt op de jury: dat van Aristide en Charlotte in Kortrijk. De hele avond loopt alles gesmeerd en het eten is erg lekker.
"Jullie mogen niet opengaan, julli zíjn al open", klinkt het dan ook bij Marc Coucke Marc Coucke is een Belgische ondernemer. Hij is de zoon van een vader die zelfstandig apotheker was.
Marc Coucke

De andere drie restaurants scoren heel wat minder goed, maar uiteindelijk mogen Antwerpen en Gent hun deuren toch openen, mits enkele aanpassingen. Myn in Genk blijft voorlopig nog gesloten.
Dat Antwerpen groen licht gekregen heeft, vinden heel wat kijkers onterecht. "Onsympathieke deelnemers", reageren ze op sociale media. "Dat vlees was absoluut niet saignant gebakken. Hij vindt zichzelf heel wat en kan geen kritiek verdragen." "Zeer laag niveau."
Ze zijn dan ook niet te spreken over de keuze van de jury om Antwerpen en Gent te laten opengaan. "Blijkbaar is de jury snel tevreden? Enkel Kortijk gaat terecht open! De anderen zijn met de huidige fouten binnen de maand failliet."
"Onbegrijpelijk dat zij al open mogen. Een vleesrestaurant met een chef die de bakwijzen niet kan toepassen?!" "Er is maar één koppel dat van aanpakken weet, de rest zijn allemaal amateurs. Het slechtste seizoen tot nu toe." "Dit programma mogen ze afvoeren als ze maar zulke kandidaten kunnen selecteren."