VTM

Ingeborg wil meer zeggenschap in ‘Blind Getrouwd’: “Dat doen de experts niet”

door: ASX
Ingeborg Blind Getrouwd.jpg
Afbeelding bron: VTM

Morgen bereikt het achtste seizoen van ‘Blind Getrouwd’ haar orgelpunt. Tijdens de laatste aflevering komen we te weten of Alexander en Fleur enerzijds en Brecht en Jolien anderzijds een getrouwd koppel blijven of niet.

Trouwe kijkers van het programma weten ongetwijfeld al het antwoord op die vraag. Het ziet ernaar uit dat dit seizoen twee van de vier koppels het wetenschappelijk experiment zullen overleven. Allesbehalve een slechte ratio, aldus presentatrice Ingeborg.

“Dat is 50 %. Destijds bij Blind Date was dat maar 3 procent”, vertelt Ingeborg in de podcast ‘HLN Mediawatchers’. “Maar Blind Date was dan ook meer een spelprogramma”, gaat het VTM-gezicht verder.

Blind Getrouwd is een heel stuk ernstiger. De kandidaten worden supergoed begeleid, met heel veel respect voor de mensen. De experts doen ontzettend veel grondwerk, door gesprekken en vragenlijsten vooraf”, verduidelijkt de zangeres.

Toch mist Ingeborg een belangrijk aspect in het programma. “Het is ook belangrijk, vind ik, om tegenpolen te matchen. Nu doen de experts dat niet. Er wordt vooral, ook in de buitenlandse versies, naar gelijkende types gezocht”, aldus Ingeborg. “Ik zou mij heel graag daarmee bemoeien!”

Ingeborg is zelf al jarenlang gelukkig getrouwd met Roland. “Maar ook wij zijn tegenpolen, dus als kandidaten van het programma zouden wij nooit aan elkaar gelinkt worden”, merkt Ingeborg op. Toch maakt ze heel wat mensen warm om zich in te schrijven. “Hoe meer mensen zich kandidaat stellen, hoe meer keuze”, klinkt het mathematisch kloppende besluit.