VTM

"Metejoor komt drie keer na elkaar, terwijl anderen het ook verdienen": Vlaamse zangers boos op 'Tien Om Te Zien'

door: BCM
Metejoor en Emma Heesters bij 'Tien Om Te Zien'
Afbeelding bron: VTM

VRT en VTM zijn er bijna klaar mee: de line-up van muziekshows 'Zomerhit' en 'Tien Om Te Zien' is zo goed als compleet. Voor sommige artiesten is het puzzelen met hun agenda, terwijl andere gevestigde waarden zonder uitnodiging achterblijven.

Bij 'Zomerhit' treden slechts vier genomineerden per week op en er worden ook internationale acts gevraagd. Dat beseffen de meeste artiesten ook wel, maar van 'Tien Om Te Zien' hadden sommigen toch meer verwacht. 

VTM zei in haar persbericht over de comeback namelijk zélf dat er genoeg ruimte zou zijn voor de 'golden oldies' van het iconische programma. Gevestigde waarden als Danny Fabry en Jo Vally vinden dat ze ook tot die categorie behoren.

Jo Vally uit zijn frustraties in 'Dag Allemaal'. "Ik vind dat ik niet alleen als oude glorie een plaats verdien. Mijn huidige single 'De zomer van ons twee' staan in vele hitlijsten in de top 3."

Ook Danny Fabry begrijpt er weinig van. "Metejoor komt zelfs drie keer na elkaar, terwijl anderen het ook verdienen. Zelf hoop ik er ook bij te zijn na dertig jaar carrière, maar ik zal er mijn slaap niet voor laten.