Afbeelding bron: Photonews

Wendy Van Wanten

Model en zangeres

Geboortedatum: 6 februari 1960
Geboorteplaats: Oostende
Bekendste liedjes:
Wendy Van Wanten: Blijf Nog 1 Nacht
Wendy Van Wanten met Steve Tielens: Jij Hoort Bij Mij

Biografie:
Iris Vandekerckhove (de echte naam van Wendy) is op 6 februari 1960 geboren in Oostende. In het middelbaar studeerde ze Latijn-Wetenschappen. In haar vrije tijd zong ze bij het bekende Oostendse Tonada-koor. Na het middelbaar vat Van Wanten de opleiding medisch-secretariaat aan, maar in 1979 zet ze deze studies vroegtijdig stop. De roep van de modellenwereld werd te groot. Tussen 1979 en 1987 was ze fulltime fotomodel/mannequin bij Models Office in Oostende. Ze heeft in onder meer de Vogue, Elle en The American New Look gestaan. Van Wanten heeft ook geregeld meegelopen in modeshows in onder meer Parijs, Düsseldorf en Munchen. Haar moeder is vroegtijdig overleden.

Van Wanten wou absoluut zangeres worden en ze neemt in 1986 dan ook deel aan de prestigieuze Baccarabeker in het casino van Oostende. Ze gaat meteen met de hoofdprijs alsook met de pers- en personaltyprijs naar huis. Haar eerste single kwam uit in 1987, met de titel ‘Panne De Coeur’. Jef Rademakers vraagt om mee te werken aan zijn tv-programma ‘Pin-Up Club’. Sinds die dag noemt ze Wendy Van Wanten.
Hierna heeft Van Wanten nog veel singles en albums uitgebracht. 

In april 2019 heeft Wendy haar feestjaar afgetrapt. In 2020 staat ze 30 jaar op de planken als Wendy en ze viert haar 60ste verjaardag. Ze heeft ook in primeur haar zomersingle ‘Mucho calor’ gelanceerd.

Website: http://wendyvanwantenofficieel.blogspot.com/

Meer over Wendy Van Wanten