Adrie van der Poel doet concurrentie bibberen en beven met uitspraak over zijn zoon

door: JDH
Adrie van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel is aan een bijzonder sterk seizoen in het veld bezig. Toch ziet vader Adrie van der Poel nog ruimte voor verbetering. 

Met acht zeges op rij is Mathieu van der Poel aan een bijzonder sterk seizoen bezig in het veld. Ook vader Adrie van der Poel is natuurlijk onder de indruk. "Ik denk dat het wel voor zich spreekt. We wisten dat Mathieu conditioneel echt goed was", zegt hij bij Wielerflits. 

Toch vindt Adrie dat er nog ruimte is voor verbetering. "Maar die laatste procentjes zijn dan ook het moeilijkste om nog te krijgen", zegt hij nog. Maar het technische niveau van Mathieu heeft hem ook geholpen om acht zeges op rij te pakken. 

Maar vader Van der Poel ziet ook nog verbetering mogelijk naar het wegseizoen. Zelfs een aantal procent, omdat Van der Poel nog altijd in zijn opbouw zit naar het wegseizoen. Moet de concurrentie nu al schrik krijgen?

Door nog wat meer te trainen op de weg, denkt Adrie dat Mathieu opnieuw het niveau kan halen van dit jaar. "Ik denk dat hij gewoon heel veel vertrouwen heeft geput uit vorig jaar. Dat is belangrijk en ik denk dat hij daar nu op verder wil gaan bouwen."