Ambitieus Deceuninck – Quick-Step haalt sterke klimmer weg van Alpecin-Fenix

door: CDC
Louis Vervaeke
Afbeelding bron: Photonews

Deceuninck – Quick-Step pakt uit met een opvallende transfer. Het haalt een Belgische klimmer weg van Alpecin-Fenix. De bedoeling is om hem te gebruiken bij  een grote Touroverwinning.

Louis Vervaeke (28) maakt de overstap van het ene Belgische team naar het andere. Hij tekent een contract tot 2023. Naar eigen zeggen komt zo een kinderdroom uit. "Toen ik klein was kocht ik een blauw shirt en reed er wedstrijden  mee met mijn broer en vrienden. Nu kan ik dit dragen als prof."

Vervaeke wil nu verder werken aan zijn klimcapaciteiten en de kopmannen mee naar overwinningen helpen. Hij voelt zich zeer welkom in het team en is onder de indruk van de goede sfeer. Ook met teammanager Patrick Lefevere had hij goede gesprekken.

Die laatste is dan ook erg ambitieus: "We hebben langetermijnvisie op de eindzege in een grote ronde en dan hebben we sterke klimmers nodig in de ploeg. Louis bezit veel van de kwaliteiten die hierbij van dienst kunnen zijn, en misschien kan hij zelf ook eens voor winst gaan als de kans zich voordoet."