Ploegmaat ziet opvallend veel gelijkenissen tussen Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel schreef deze zomer Belgische wielergeschiedenis en won de Vuelta. Hij werd zo de eerste Belgische grote ronde-winnaar sinds Johan de Muynck in 1978.

De Kannibaal uit Schepdaal haalde de overwinning uiteraard niet in zijn eentje binnen. Zo ontpopte onder meer Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke zich tot superknechten en speelden ze zo een belangrijke rol in het succesverhaal van Evenepoel.

In Het Nieuwsblad blikten beiden heren nog eens terug op de laatste allesbepalende bergetappe naar Puerto de Navacerrada. De zenuwen binnen het team stonden toen strak gespannen. Ook bij de normaal immer zelfzekere Remco Evenepoel.

"Ik zat achter Remco in de bus en toen had ik wel door dat hij iets stiller was dan normaal. Maar hij heeft dat als kopman toch heel goed weggestopt", aldus Vervaeke. De 29-jarige ziet overigens veel gelijkenissen tussen Evenepoel en zijn voormalige ploegmaat Mathieu van der Poel.

"Wat me opvalt, is dat die gasten het spelletje gewoon heel leuk vinden", legt Vervaeke uit. "Het verbaast me vooral hoe kalm die gasten blijven onder druk. Je mag niet onderschatten hoeveel druk er op ze wordt gelegd. Het is een groot verschil hoe zij daarmee omgaan."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24