Louis Vervaeke laat stevig van zich horen: “Ik heb er genoeg van”

door: BVDO
Louis Vervaeke
Afbeelding bron: Photonews

Louis Vervaeke start zaterdag in de Vuelta. Hij is één van de renners van Soudal-QuickStep die Remco Evenepoel naar succes moet leiden.

Soudal-QuickStep kreeg deze week enorm veel kritiek op de selectie voor de Vuelta. Die zou volgens velen veel te licht zijn om succes te boeken met Remco Evenepoel.

“Die aanvallen, dat raakt me. Ik heb er genoeg van”, zei Vervaeke aan Het Laatste Nieuws na de teampresentatie voor de Vuelta.

“Vorig jaar was het voor de Vuelta juist hetzelfde verhaal. Uiteindelijk verloren we toen Julian Alaphilippe en Pieter Serry, reden we twee weken met vijf man rond Remco, en uiteindelijk wonnen we tóch.”

Al is er dit jaar wel wat meer tegenstand dan vorig jaar. Zeker Jumbo Visma staat met een sterrenensemble aan de start van de Ronde van Spanje.

“Als je onze salarissen zou vergelijken… Hun knechten zijn kopmannen die Parijs-Roubaix winnen, die rittenwedstrijden winnen. Ik ben realistisch: dat ga ik niet doen. Ik ben van een ander niveau dan die mannen. Ik ben geen Kuss, of geen Kelderman. Dat besef ik zelf ook.”